Spring naar de inhoud

AIRCO

Airco installateur Lokeren nodig?

Bent u op zoek naar een airco installateur in Lokeren en de ruime omgeving ? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Airconditioning is niet meer weg te denken in ons dagelijkse leven. Het is niet meer het luxe-product van voorheen, maar een oplossing voor verschillende warmte- en koude problemen. Het creëert een aangenaam woon- en werkklimaat.

Wij zijn er van overtuigd dat gezonde lucht thuis of op kantoor belangrijk is. Een betere klimaatomgeving geeft namelijk een gezonder gevoel. Een airco is essentieel in ons huidige moderne leven om de temperatuur en luchtvochtigheid binnen een huis of kantoor te regelen naar de persoonlijke behoeften.

Waarom kiezen voor een airco systeem in uw huis of bedrijf?

Met een airconditioning creëert u uw eigen wooncomfort. De nieuwe generatie airco-systemen zijn intelligent, spaarzaam en passen perfect in elk interieur. Ze brengen comfort en zuiveren de lucht. Kortweg, dankzij airconditioning in Oostende voelt u zich beter en bent u actiever. Voor bedrijven resulteert dit in werknemers waarbij de productiviteit en creativiteit verhoogt. De ventilatie in een woning kan een grote impact hebben op uw gezondheid. Maak dus werk van airconditioning en laat ook bij u thuis de lucht zuiveren.

Rendement

Vooral wanneer je je bestaande woning duurzaam en milieuvriendelijk wilt verwarmen, maar nog niet volledig van het gas af kan omdat je woning bv. nog niet voldoende geïsoleerd is. Een hybride warmtepomp is dan een goede optie om je gasverbruik te verlagen.

Voordelen van een airco

  • Aangenaam binnenklimaat – Een airconditioner zorgt ervoor dat u gedurende het gehele jaar van een aangenaam binnenklimaat geniet. Dit klimaat is van grote invloed op uw welzijn en gevoel van welbehagen.
  • Betere prestaties door een comfortabel binnenklimaat – Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het hoogste prestatievermogen bij een temperatuur van rond 21°C ligt. Daarboven nemen de prestaties aanzienlijk af, vooral vanaf 26 °C. Met een airconditioner kunt u de lucht in een ruimte laten afkoelen. Door een aangename en constante binnentemperatuur blijft het prestatieniveau op peil.
  • Constante temperatuur – Een airconditioner (met warmtepomp) kan de lucht tevens verwarmen. Zo kunt u het hele jaar door genieten van een ideale en constante temperatuur.

 

Monoblock aircosystemen

Airconditioning systemen zijn er in vele soorten en maten. Ze zijn grofweg in twee groepen te scheiden: monoblock en split airco’s. Een airconditioning systeem bestaat uit twee delen: een gedeelte dat zorgt voor de warmteafvoer naar buiten en een gedeelte dat de koude lucht in de binnenruimte verspreidt. Bij een monoblock airco zijn deze twee delen in één behuizing aangebracht. Dit type airconditioner is geschikt voor kleinere ruimtes, zoals een woonkamer, slaapkamer of studeerkamer. Voordeel van de monoblock airco is dat u ze gemakkelijk zelf kunt installeren.

Split aircosystemen

Bij een split airco zijn de delen gescheiden in een binnen- en een buitenunit. Voordeel van de split airco is dat ze erg stil werken, omdat de condensor buiten wordt geplaatst, en beter koelen. Het bijbehorende toestel voor binnen is zeer compact en valt niet op in het interieur.

Single split en multi split

De split airconditioner is onder te verdelen in: single split en multi split airconditioners. Single split verwijst naar de basis van het airconditioningsysteem, die bestaat uit één buitenunit gekoppeld aan één binnenunit. Hiermee kunt u één ruimte koelen of verwarmen. De multi split airco bestaat uit één buitenunit gekoppeld aan meerdere binnenunits. De binnenunits kunnen het klimaat in de verschillende ruimtes individueel regelen. Dit systeem is geschikt voor kantoren of winkels in lokeren en ruime omgeving die een groot vloeroppervlak hebben. Voordeel van dit systeem is dat meerdere ruimtes (tot 8) door dezelfde buitenunit wordt voorzien. De multi split airconditioners worden geproduceerd in verschillende uitvoeringen: de multi split systemen, de Zone multi systemen en het 8 multi systeem.

U heeft keuze uit verschillende modellen, zoals het wandmodel, plafondmodel, vloermodel, cassettemodel en kanaalmodel.


Maak een afspraak:

Tijdens de werkuren afspraken maken kost tijd, graag indien mogelijk contact via email. Alvast bedankt voor uw begrip.