Spring naar de inhoud

vloerverwarming

Vloerverwarming

Vloerverwarming wordt steeds populairder. Het is dan ook een volwaardige en zuinige manier om te verwarmen. Bovendien heb je geen last van radiatoren op ongewenste plaatsen en kan je genieten van een regelmatige en makkelijke temperatuurregeling. 

Verwarming in de vloer is energiebesparend. Je kan zonder problemen een aangename temperatuur in stand te houden zonder hoge stookkosten.

Met vloerverwarming kan je verwarmen op een lage watertemperatuur (ongeveer 35 graden). Dat is een pak minder in vergelijking met andere systemen zoals centrale verwarming.

Warmte concentreert zich steeds rond het element dat de warmte afgeeft. Bij verwarming in de vloer liggen de verwarmingsbuizen op een vaste afstand van elkaar over de volledige ruimte. Deze warmte verzamelt verzamelen tegen het plafond en keert gelijkmatig terug naar beneden. Door deze gelijkmatige warmteverdeling vanaf de grond kan een hele kamer gelijktijdig worden opgewarmd.

Vloerverwarming is duur, maar deze kosten kan je dus snel terugwinnen dankzij de betere warmteverdeling en een lager energieverbruik.

Een overzicht van enkele realisaties voor het plaatsen van vloerverwarming.

Maak een afspraak:

Tijdens de werkuren afspraken maken kost tijd, graag indien mogelijk contact via email. Alvast bedankt voor uw begrip.