Spring naar de inhoud

ONDERHOUD

Onderhoud Verwarming met kennis van Zaken

Onderhoud en herstellingen van alle merken in Lokeren en omgeving kunt u nu eveneens overlaten aan DavyD. Om een goede werking van uw verwarmingsinstallatie te garanderen is het essentieel de ketel te laten onderhouden.

Tijdens het onderhoud kunnen we ook preventief grote problemen vaststellen. Bv: lekken tijdig herstellen die de elektronica kunnen beschadigen.

Gebeurt je onderhoud niet, dan zal die minder renderen en een schadelijkere uitstoot hebben. Bij atmosferische gasketels heb je een verhoogde kans op koolmonoxidevergiftiging (CO).

Bovendien bent u niet verzekerd bij brand als de cv-installatie niet gekeurd is.

Controle van ketel en schoorsteen

Gasketels dienen in Vlaanderen verplicht gekeurd te worden om de twee jaar. Heeft u een open aardgasketel dan dient ook uw schoorsteen geveegd te worden tijdens het tweejaarlijks onderhoud.

Stookolieketels dienen elk jaar gekeurd te worden. Schouwen worden enkel nog gereinigd tijdens een onderhoudsbeurt. Schouwen van open haarden etc worden niet gereinigd door ons bedrijf. De overgang van attesten verloopt elektronisch. 1 Maand voor het volgende onderhoud wordt je automatisch verwittigd via mail voor een nieuw onderhoud in te plannen.

CO gevaar.

Wanneer een cv-installatie niet goed onderhouden wordt, ontstaat er een groter risico op koolmonoxidevergiftiging. Laat uw cv-installatie daarom elke 2 jaar nakijken door een erkende installateur. 

Dit vergroot de levensduur van uw cv en verkleint de kans op storingen waarbij koolmonoxide kan vrijkomen.

Hoe voorkom je een CO-vergiftiging?

Het onderhoud aan uw verwarmingsketel is wettelijk verplicht om de 2 jaar!

Het onderhoud aan uw cv-ketel heeft ook een invloed op het rendement en verbruik.

Daarbij zal de technicus steeds nakijken of de installatie conform is in verband met de veiligheid.

 

Maak een afspraak:

Tijdens de werkuren afspraken maken kost tijd, graag indien mogelijk contact via email. Alvast bedankt voor uw begrip.