Spring naar de inhoud

VERWARMING

Natuurkundig uitleg centrale verwarming:

Bestaande Gas/Mazoutketel vervangen?

Wil je een bestaande ketel laten vervangen of wil je een compleet nieuw CV systeem laten monteren? Wij maken van elk project een prioriteit. Naast nieuwbouwprojecten voert DavyD ook complete renovatieprojecten uit. Het rendement van een ketel gaat immers ieder jaar achteruit waardoor het verwarmen van je woning niet meer efficiënt verloopt. Je betaalt meer op je energiefactuur én je oude installatie kan potentieel gevaarlijk worden. Je ketel tijdig vervangen is dan ook een verstandige keuze. Wist je dat een nieuwe condensatieketel het verbruik tot 30% kan doen dalen ? Ben je benieuwd naar onze tarieven en prijzen? Bij DavyD houden we altijd rekening met je persoonlijke wensen en budget. Neem contact op met ons voor een vrijblijvende offerte!

Controle van ketel en schoorsteen

Een condenserende gaswandketel heeft twee voordelen ten opzicht van de klassieke verwarmingsketel: hij haalt een rendement van 109 % en hij is compact. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de ketel vandaag een erg populaire en milieuvriendelijke verwarmingsbron is in vele woningen en appartementen. Een rendement van 109 % dankzij condensatietechnologie. Verantwoordelijk voor het hoge rendement van de condenserende gaswandketel is de condensatietechnologie. Daarbij worden de waterdeeltjes in de rookgassen, die vrijkomen bij het verbrandingsproces door middel van condensatie, gebruikt voor de verwarming van water. Met andere woorden: een deel van de uitstoot van een condensatieketel wordt hergebruikt om je woning van warmte of warm water te voorzien. Daarom behaalt een condensatieketel een rendement van 109 %. Ter vergelijking: een conventionele ketel haalt een rendement van 70 tot 80 %. Schakel dus over op een moderne condensatiegaswandketel van Vaillant en merk vrijwel onmiddellijk de voordelen. Voortaan maakt u zich geen zorgen meer over stijgende energiekosten, want dankzij de moderne condensatietechnologie van Vaillant haalt u meer rendement uit uw gas!

CO gevaar

Koolmonoxide en uw cv-ketel: hoe zit het?

Elk jaar lopen er in België honderden mensen koolmonoxidevergiftiging op. Ze belanden in het ziekenhuis en zelfs 10 tot 15 mensen overlijden eraan. In bijna de helft van de gevallen is de cv-installatie de oorzaak van een koolmonoxidevergiftiging. Hoe zit dit precies en hoe kunt u dit gevaar voorkomen? 

Oorzaak van koolmonoxide.

Oorzaak van koolmonoxide uit uw cv In uw cv-installatie wordt gas verbrand om het water in uw installatie te verwarmen. Dit warme water stroomt vervolgens naar de radiatoren en de kranen. Een goed werkende cv trekt zuurstof van buiten aan bij deze verbranding. De gassen die bij de verbranding vrijkomen, worden weer naar buiten afgevoerd. Wanneer dit proces niet goed werkt, ontstaat de kans op koolmonoxidevergiftiging. Dat komt omdat de gassen bij het opwarmen niet volledig verbranden. In zo’n situatie komt er koolmonoxide vrij. Als dit niet goed wordt afgevoerd komt het gas in de ruimte waar de cv-ketel staat. 

Koolmonoxidevergiftiging voorkomen.

Om koolmonoxidevergiftiging door uw cv te voorkomen zijn een paar dingen belangrijk: • Installatie door een erkend installateur • Elke 2 jaar controle en cv-onderhoud • Koolmonoxidemelder in de cv-ruimte Over het plaatsen van een koolmonoxidemelder is nog wel eens onduidelijkheid. De brandweer adviseert: • In de ruimte van de cv-installatie: aan het plafond, op een horizontale afstand van 1 tot 3 meter van de installatie. Hou 30 centimeter afstand van muren en hang de melder niet naast luchtinlaat, -uitlaat of andere objecten. • In andere ruimtes: op ademhoogte. In de slaapkamer is dat ter hoogte van de plek waar u slaapt. In andere ruimtes is dit op zit- of loophoogte.

Het onderhoud aan uw verwarmingsketel is wettelijk verplicht om de 2 jaar!

Het onderhoud aan uw cv-ketel heeft ook een invloed op het rendement en verbruik.

Daarbij zal de technicus steeds nakijken of de installatie conform is in verband met de veiligheid.

 

Maak een afspraak:

Tijdens de werkuren afspraken maken kost tijd, graag indien mogelijk contact via email. Alvast bedankt voor uw begrip.